Rijlessen

Je krijgt les van een goed opgeleide, gemotiveerde, geduldige en ervaren rijinstructeur. Je rijdt in een rookvrije Golf VII. De sfeer in de rijlessen is prettig. Je krijgt altijd les van dezelfde instructeur in dezelfde auto.

Wij bieden rijlessen op maat en werken met een individueel stappenplan om het beste resultaat met jou te behalen. Je krijgt gestructureerd rijles met duidelijke uitleg in een logische volgorde, gebaseerd op je eigen tempo. Met een persoonlijke aandacht, een goede aangepaste instructie van je rij instructeur ga je met plezier leren autorijden en voorbereiden op het CBR rijexamen.

Bij de eerste les maak je kennis met ontkoppelen, koppelen, wegrijden en weer stoppen, stuur en kijktechniek. In de tweede besteden we aandacht aan opschakelen en terugschakelen. Bij de vervolglessen leer je alle aspecten met nieuwe rijstijl van het autorijden en alle bijzondere verrichtingen.

Natuurlijk volgen we de CBR- rijdprocedure, en je krijgt les volgens de CBR richtlijnen. Verder geven we rijles, volgens de normen van “Het Nieuwe Rijden” wat tegenwoordig een vereiste is. Je lest in Amersfoort en omgeving. Dit is ook de omgeving Amersfoort en Leusden waarin je examen doet.

Spoedcursus: Het is zelfs mogelijk om een spoedcursus bij ons te volgen. Op deze manier kun je heel snel je rijbewijs behalen. Je moet je dan wel tijdig opgeven, en je moet voor de aanvang van de spoedcursus je theoriecertificaat behaald hebben.

geslaagde

2toDrive: proef met begeleid rijden

Vanaf 1 november 2011 hoef je niet meer te wachten tot je 18 bent om je autorijbewijs te halen! Je mag al autorijles volgen vanaf de leeftijd van 16,5 jaar! Vanaf je 17e mag je dan rijexamen doen. Slaag je op je 17e voor je rijexamen, dan krijg je gewoon een volwaardig rijbewijs. Met dit rijbewijs mag je tot je 18e verjaardag alleen rijden (in het binnenland) met een van te voren aangewezen begeleider (coach). Je mag tot je 18e echter niet in het buitenland rijden, ook niet onder begeleiding van je coach. Je coach is een ervaren bestuurder en heeft al veel verschillende en lastige verkeerssituaties meegemaakt. Jij als beginnend bestuurder kan nu profiteren van deze kennis en ervaring!

Proefrijles

Voordat je start met lessen, raden we je aan om eerst een proefles te nemen. Want je wilt graag weten, wie jouw rijinstructeur is en of je je op je gemak voelt bij die instructeur, jouw rijlesauto, je voorkeur voor rijlespakket en kosten. Bij rijschool OMKA is een proefrijles gratis! In proefles, kijkt je rijinstructeur naar je rijvaardigheid, houding en leervermogen. Vervolgens bepaalt hij samen met jou, welk lespakket het beste bij je past en wat het in totaal ongeveer gaat kosten. Klik dan op de knop `Direct Aanmelden´ om een gratis proefles aan te vragen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Het nieuwe rijden

In de afgelopen decennia is de techniek van de auto’s erg veranderd en verbeterd. De kwaliteit van smeermiddelen en brandstoffen is ook niet meer zoals vroeger. Door al deze ontwikkelingen zijn er mogelijkheden om zuiniger en veiliger te rijden.  De uitgangspunten van ‘Het Nieuwe Rijden’ zijn vlot, veilig, comfortabel en energiebewust autorijden.Tegenwoordig is Het Nieuwe Rijden een verplicht onderdeel in het praktijkexamen.

De belangrijkste tips van Het Nieuwe Rijden voor personenauto’s:

  • Schakel al bij lage toerentallen naar een hogere versnelling (tussen 2000 en 2500 toeren). Bij dieselmotoren is dit maximaal 2000 toeren.
  • Rijd zoveel mogelijk met een gelijkmatige snelheid met een laag toerental in de hoogste versnelling waarbij de motor soepel loopt.
  • Kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op wat het overige verkeer gaat doen.
  • Houd voldoende afstand. Ziet u dat u snelheid moet minderen of moet stoppen voor een verkeerslicht, laat dan tijdig gas los, ontkoppel niet en laat de auto in de versnelling uitrollen.
  • Houd u aan de geldende snelheidslimiet.
  • Korte stop, zet dan ook de motor af.
  • Vermijd energieverspilling door onnodig gebruik van elektrische apparatuur, zoals airconditioning en achterruitverwarming.