Theorie

Theorie cursus

Wij vinden het belangrijk dat je auto-theorie goed leert en ook in de praktijk goed kan toepassen. Als je moeite hebt met het leren van de stof uit een theorieboek, dan raden wij jou aan, om een theoriecursus te volgen.

Rijschool OMKA is een samenwerking aan gegaan met “Theoriecentrum Amersfoort”. Het theoriecentrum beschikt over de nieuwste technieken en stoffen voor de theorielessen. Zij geeft garantie op de cursus! Als je aan de voorwaarden voldoet, dan mag je 1 keer opnieuw de cursus gratis volgen!

Het theoriecentrum geeft een 2-daagse cursus voor: € 130,- (incl. theorie examen)

Bij deze cursus volg je twee keer in de week les, waarbij je de eerste dag  vijf uur theorieles zal krijgen. De dag daarop zal je ook vijf uur les volgen, en aansluitend heb je direct je theorie-examen of op derde dag het theorie examen bij het CBR.

Je kunt je voor deze twee daagse theoriecursus aanmelden via de volgende link: Hier aanmelden!

Veel leerlingen kunnen de theorie prima zelf leren. Je kunt het theorie examen voorbereiden door gebruik te maken van het leer-en oefenboek. Ook heb je de mogelijkheid om je theorie volledig online op de computer te bestuderen. Wij werken samen met Vekabest en iTheorie. Je kunt jouw theoriepakket via ons (met korting) bestellen, of je kunt het zelf bestellen via volgende websites: Klik hier: Vekabest en Klik hier: itheorie

*Auto theorieboek + 10 online examens :     € 32,5,- (Vekabest)

*Auto theorie iPakket Compleet kost:           € 39,95 ,- (itheorie)

Theorie examen

Voordat je praktijkexamen mag doen, doe je theorie-examen bij het CBR. Dit mag vanaf 16 jaar en het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Theorie-examen aangepast per 1 november 2019

Het theorie-examen auto bestaat vanaf 1 november 2019 niet langer uit twee maar uit drie examenonderdelen. Deze onderdelen zijn: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Een kandidaat kan slagen wanneer deze voor elk onderdeel een voldoende haalt. Doel van het CBR is om hiermee nog beter te kunnen toetsen of cruciale onderdelen zoals bijvoorbeeld voorrangsregels bekend zijn.

Een tweede wijziging in het examenproces is een nieuw uitslagformulier. Op het huidige formulier kunnen kandidaten zien welke vragen zij fout hadden. Dat blijkt in de praktijk niet voldoende te helpen bij de voorbereiding op een herexamen. Daarom staat op het nieuwe uitslagformulier een uitleg over alle examenonderwerpen met daarbij hoe op de verschillende onderdelen is gescoord. Het totale aantal examenvragen (65) blijft vanaf 1 november gelijk.

De verdeling over de drie onderdelen is als volgt:

  • Gevaarherkenning: 25 vragen, waarvan 13 goed beantwoord moeten zijn, 8 seconden antwoordtijd per vraag.
  • Kennis: 12 vragen, waarvan 10 goed beantwoord moeten zijn, 7 minuten antwoordtijd voor het hele onderdeel.
  • Inzicht: 28 vragen, waarvan 25 goed beantwoord moeten zijn, 15 minuten antwoordtijd voor het hele onderdeel.

Het CBR heeft de examenonderwerpen anders verwoord en samengevoegd tot negen onderwerpen. Hieronder vind je de negen onderwerpen waarover het CBR in het examen vragen stelt.

Klik hier: Onderwerpen theorie-examen auto per 1-November 2019

Individueel theorie-examen auto: Een individueel theorie examen voor de auto is bedoeld voor mensen die geen klassikaal examen kunnen afleggen. Voor wie geschikt? Als je moeite hebt met examen doen in een groep of als je examen wilt doen in een andere taal dan Nederlands of Engels.Wil je examen doen in een andere taal dan het Nederlands? Dan moet je een officiële tolk regelen. Dit kan via TolkenNet. Voor meer informatie kijk je op: www.cbr.nl